Wie zit er achter de PLAYGROUND?

Over de PLAYGROUND

De PLAYGROUND is een initiatief van creatieve ondernemers Allan Kok en Olav Mackaaij in samenwerking met de Stadstuin. Binnen creatieve broedplaats de Stadstuin was nog geen vrijplaats aanwezig. Want wat is een creatieve plek zonder een plek die buiten het systeem valt; en waar andere regels gelden? Niet veel dus in met die gedachte is de PLAYGROUND ontstaan, in de vorm van een off-space waar volwassenen kunnen experimenteren, en ‘spelenderwijs’ aan hun plannen kunnen werken of diezelfde plannen te presenteren.

Daarnaast begonnen Allan en Olav ook zelf events te organiseren in de PLAYGROUND, met de gedachte talent een laagdrempelige manier te geven om hun skills te showcasen.

Wat begon als de PLAYGROUND exposities, naar een maandelijkse borrel onder de noemer ‘Shaka Club’ tot een maandelijkse creatieve vrijdagmiddagborrel onder de naam NASA CLUB. De PLAYGROUND is inmiddels is zowel als locatie als op organisatorisch gebied doorgegroeid tot een frisse factor binnen het culturele landschap van Utrecht

Dit is uitgegroeid tot een nieuw project, ook in samenwerking met de Stadstuin, de Concepttuin.Waar de 2 heren de vrije hand kregen in de herontwikkeling van een bestaande projectruimte van 300m2 binnen de Stadstuin. In de zomer van 2018 is de Concepttuin geheel omgetoverd met het doel een ruimte te ontwikkelen waar creatief en zakelijk samen kan komen. Waar je op zakelijke, creatieve en tegelijkertijd een speelse wijze een uniek, / event op maat kan organiseren. 

De Concepttuin is een modulair multifunctioneel inzetbare projectruimte geworden ter ondersteuning van het ontstaan van inspiratie en ideeën.